Kukuřičná mouka
Kukuřice je jednou z nejstarších pěstovaných plodin v Severní Americe. Jedná se o bezlepkový produkt, který se používá k výrobě různých předmětů od alkoholu po kukuřičnou mouku a mouky. Modrá kukuřice se svou zemitou chutí je známá také jako kukuřice Hopi. Název pochází od indiánského kmene Hopi, který je s pěstováním modré kukuřice nejvíce spojen.
Složení: Mletá modrá kukuřice
Použití: Z modré kukuřičné mouky můžete připravit mnoho autentických mexických receptů od domácích kukuřičných chipsů a tortill až po empanadas, tamales, sopes a gorditas. Použijte ji na modrý kukuřičný chléb a jako obalovací směs na ryby, maso nebo kuře. Můžete ji také použít jako zahušťovadlo do polévek a dušených pokrmů. Dokonce se hodí i jako vydatná přísada do koláčů a dortů.
Obsah balení: 2 kg
Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Odděleně od látek aromatických.
Země původu: Mexiko
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g | |
ENERGIE |
1464 kJ/ 346 kcal |
TUKY |
3,5 g |
Z TOHO NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY |
0,3 g |
SACHARIDY |
70 g |
Z TOHO CUKRY |
1,0 g |
BÍLKOVINY |
8,0 g |
SŮL |
0 g |